Buwegs Installatie BV. | Grutbroek 36, 7008AN Doetinchem | 0314-330658 | Info@buwegs.nl

sliderimage
sliderimage
sliderimage
sliderimage

Warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van je huis en warm water in de douche en keuken. Het is een duurzaam alternatief voor je cv-ketel op gas: je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo'n 50 tot 60 procent! Bovendien kun je bij aankoop subsidie krijgen en gaat je energierekening omlaag.

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomgebruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je veel minder (of geen) gas gebruikt. Je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met bijna 50% bij een hybride warmtepomp en met zo'n 60% bij een volledige warmtepomp. Komt je stroom van de zon of de wind, dan is je CO2-besparing nog groter. Zo'n 150.000 huizen in Nederland (2016) hebben al een warmtepomp, en dit worden er steeds meer.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een volledig elektrrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en warm water in de douche en keuken. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water. Een hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige cv-ketel. Een warmtepompboiler zorgt alleen voor warm water.

De werking van een warmtepomp is feitelijk gebaseerd op die van een koelkast. Zoals een koelkast een koudemiddel als ‘transportmiddel’ gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan de aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte. 

Naast verwarmen kunnen diverse warmtepompen ook koelen en warmtapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat!

Interesse?

Wij helpen u graag met de juiste keuze van een warmtepompsysteem. Wat past bij uw persoonlijke woonsituatie? Laat u adviseren door Buwegs Installatie.
           Nefit Duurzaam